Podaci o proizvodima i uslugama

 

Ove stranice na općenit način predstavljaju proizvode i usluge NISSAN -a dostupne u Republici Hrvatskoj.

Informacije koje NISSAN objavljuje na ovim web stranicama smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja. Međutim, niti društvo GA Croatia d.o.o., Radnička 47, HR-10000 Zagreb, Hrvatska, niti povezana društava, kao niti koncesionari i članovi NISSAN komercijalne mreže ne jamče za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojeg podatka pohranjenog na ovim web stranicama.

 

Nova vozila

Karakteristike novih vozila predstavljenih na web stranicama NISSAN odnose se na ona vozila koja su dostupna u trenutku izdavanja ili ažuriranja predmetnih web stranica.

Naznačene cijene su maloprodajne preporučene cijene i odgovaraju trenutnom cjeniku marke NISSAN.

Tehnologija

NissanConnect (NC2 Kai)

Vožnja je ozbiljna stvar. Uslugama NissanConnect služite se samo kada je to sigurno. Neke aplikacije bit će dostupne kasnije.  Usluge i aplikacije dostupne su samo u određenim europskim državama i na odabranim Nissanovim modelima. Neke usluge i aplikacije mogu nuditi i treće strane kojima ne upravlja Nissan, a podložne su promjenama bez prethodne obavijesti ili odgovornosti Nissana ili njegovih zastupnika (uključujući, bez ograničenja, usluge koje su odgodile/otkazale treće strane). Za određene daljinski upravljane funkcije potreban je odgovarajući telefon ili uređaj koji ne dolazi s vozilom. Mobilne mreže nude mobilni operateri i nisu pod Nissanovom kontrolom. Mobilne mreže nisu dostupne u svim područjima. Može se primjenjivati naplata roaminga i/ili prijenosa podataka. NissanConnect nije dostupan na hrvatskom jeziku. Podržava sljedeće jezike: engleski, francuski, njemački, talijanski, španjolski, nizozemski, portugalski, turski, ruski, ukrajinski, danski, švedski, finski, poljski, slovački, češki, madžarski, grčki. Nissan nije odgovoran za zamjenu ili nadogradnju opreme te povezane troškove do kojih može doći u kontinuiranoj upotrebi zbog promjena u uslugama.

Panoramski monitor Around View Monitor

Around View Monitor praktično je pomagalo, ali nije zamjena za pravilno upravljanje vozilom. Za detalje vidi Uputstva za rukovanje.

Pametna pomoć pri parkiranju

Poštujte ograničenja brzine i prilagodite vožnju uvjetima na cesti. Za detalje vidi Uputstva za rukovanje.

Upozorenje na nenamjeran izlazak iz trake

Učinkovitost Sustava za upozorenje na nenamjeran izlazak iz trake ovisi o uvjetima na cesti. Poštujte ograničenja brzine. Za detalje vidi Uputstva za rukovanje.

Otkrivanje pokretnih objekata

Sustav za otkrivanje pokretnih objekata ne može u potpunosti ukloniti mrtve kuteve i ne može prepoznati sve objekte. Nije zamjena za pravilno izvođenje postupaka za vožnju unatrag. Poštujte ograničenja brzine. Za detalje vidi Uputstva za rukovanje.

Sustav pomoći pri naglom kočenju

Svrha sustava pomoći pri naglom kočenju jest upozoriti vozača i pomoći mu prije nego što dođe do sudara; sustav ne može uvijek spriječiti sudar. Poštujte ograničenja brzine i prilagodite vožnju uvjetima na cesti. Za detalje vidi Uputstva za rukovanje.

Upozorenje na vozilo u mrtvom kutu

Svrha sustava za upozorenje na vozilo u mrtvom kutu jest upozoriti vozača; sustav ne može spriječiti kontakt s drugim vozilima ili zamijeniti pravilno izvođenje manevra promjene vozne trake. Sustav ne može prepoznati sve objekte. Prilagodite vožnju uvjetima na cesti. Za detalje vidi Uputstva za rukovanje.

Aktivno kočenje motorom

Sustav aktivnog kočenja motorom može biti neučinkovit, ovisno o situaciji. Uvijek vozite pažljivo i obzirno.

Aktivan nadzor smjera

Sustav aktivnog nadzora smjera može biti neučinkovit, ovisno o situaciji. Uvijek vozite pažljivo i obzirno.

Aktivan nadzor udobnosti

Sustav aktivnog nadzora udobnosti može biti neučinkovit, ovisno o situaciji. Uvijek vozite pažljivo i obzirno.

Pomoć pri polasku na uzbrdici

Ni u kojem se slučaju nemojte oslanjati isključivo na sustav za pomoć pri polasku na uzbrdici za sprječavanje vozila da krene unatrag na uzbrdici. Uvijek vozite pažljivo i obzirno. Za detalje vidi Uputstva za rukovanje.

Otkrivanje umora vozača

Uvijek vozite pažljivo i obzirno.

Automatsko uključivanje dugih svjetala

Sustav za automatsko uključivanje dugih svjetala djeluje na brzinama većima od 20 km/h ako se prekidač svjetala nalazi u položaju 'Auto'. Za detalje vidi Uputstva za rukovanje.

Napredni ekran Drive-Assist

Prikazane informacije ovise o opremi ugrađenoj u vozilo. Napredni ekran Drive Assist ne smije se upotrebljavati ako postoji opasnost da odvrati pozornost vozača u vožnji.

Prepoznavanje prometnih znakova

Sustav djeluje u kombinaciji s navigacijskim sustavom. Prilagodite vožnju uvjetima na cesti. Za detalje vidi Uputstva za rukovanje.

Sustav dinamičkog nadzora vozila (ESP)

Sustav bi u vožnji uvijek trebao biti uključen, osim prilikom izvlačenja vozila iz blata ili snijega. Sustav ne može spriječiti nesreću uslijed naglih pokreta upravljačem te neoprezne ili opasne vožnje. Za detalje vidi Uputstva za rukovanje.

Sustav za nadzor tlaka u gumama

Sustav za nadzor tlaka u gumama nije zamjena za redovite provjere tlaka u gumama. Za detalje vidi Uputstva za rukovanje.

ProPILOT Assist

ProPILOT Assist je zamišljen kao podrška vozaču; nije zamjena za savjesnu vožnju i praćenje uvjeta na cesti. Uvijek vozite oprezno i pratite uvjete na cesti i u svojem okruženju. Za detalje vidi Uputstva za rukovanje.

ProPilot Park

Učinkovitost sustava ProPilot Park ovisi o uvjetima na cesti i u vašem okruženju te o stanju vozila. Uvijek vozite oprezno i pratite uvjete na cesti i u svojem okruženju. Za detalje vidi Uputstva za rukovanje.

e-Pedal

Uporaba papučice e-Pedal nije prikladna u svim uvjetima; za ispravnu uporabu odgovoran je vozač. Za detalje vidi Uputstva za rukovanje.

Upozorenje na nadolazeći promet straga

Svrha sustava za upozorenje na vozilo u mrtvom kutu jest upozoriti vozača; sustav ne može spriječiti kontakt s drugim vozilima ili zamijeniti odgovarajuće provjere pri kretanju unatrag. Sustav ne može prepoznati sve objekte. Prilagodite vožnju uvjetima na cesti. Uvijek vozite oprezno i pratite uvjete na cesti i u svojoj okolini. Za detalje vidi Uputstva za rukovanje.

 

Usluge

Usluge predstavljene na ovim web stranicama odnose se na aktivne članove mreže NISSAN u Republici Hrvatskoj. Naznačene cijene maloprodajne preporučene cijene.

NISSAN zadržava pravo da u bilo koje vrijeme, bez prethodne najave, ažurira ili izmjeni podatke na svojim web stranicama, osobito one koje se odnose na tehničke karakteristike, opremu predstavljenih modela i cijene, uzimajući u obzir interaktivni karakter stranice. Za takve promjene NISSAN, njeni članovi mreže ili njeni zaposlenici ne snose odgovornost.

NISSAN ne jamči, niti izričito niti prešutno, uključujući jamstva u pogledu utrživosti odnosno pogodnosti za određenu svrhu, niti preuzima bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu odgovornost za potpunost ili korisnost bilo koje od izloženih informacija, sustava, proizvoda ili procesa.

Informacije dostupne na web stranicama ne smiju se smatrati temeljem za donošenje značajnih osobnih, financijskih ili poslovnih odluka, te ste u tom smislu suglasni da nećete NISSAN smatrati odgovornim za neostvarivanje svojih očekivanja u svezi s tim.

Do zakonom predviđenih ograničenja, NISSAN neće odgovarati ni za kakvu štetu ili povredu (uključujući, ali ne isključivo izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove) nastalu kao rezultat uporabe ili nemogućnosti uporabe koje od informacija dostupnih na ovim web stranicama.

Zbog interaktivne prirode stranica, konfigurator za izračun cijena također je prisutan samo u informativne svrhe. Mreža NISSAN stoji vam na raspolaganju za sve informacije, naročito one vezane uz cijene, dostupnost predstavljenih modela, te najnovije promjene na modelima. U tom smislu, predlažemo konzultacije s odgovarajućim stručnjakom koji će biti u mogućnosti dati Vam savjet posebno prilagođen Vašoj konkretnoj situaciji, ili kontakt s ovlaštenim NISSAN koncesionarima. Na njihovim Internet stranicama koje se nalaze u sklopu stranica www.nissan.hr moći ćete pronaći i informacije o rabljenim vozilima. 

 

Rabljena vozila

Prikazivanje rabljena vozila na Internet stranicama ne smatra se davanjem ponude na kupnju, već pozivom na davanje ponude od strane Vas kao potencijalnog kupca.

Stoga Vas upozoravamo da se, u pogledu rabljenih vozila koja se nalaze na Internet stranicama, davanje osobnih podataka prilikom pretraživanja rabljenih vozila ni na koji način neće smatrati sklapanjem ugovora o kupoprodaji izabranog vozila. Ugovor o kupoprodaji rabljenog vozila potrebno je sklopiti s ovlaštenim NISSAN koncesionarom.

Isto tako, upozoravamo Vas da se davanjem osobnih podataka prilikom pretraživanja rabljenih vozila ni u kom slučaju neće smatrati rezervacijom odabranog vozila. To je moguće učiniti samo pri direktnom kontaktu ili posjeti ovlaštenom NISSAN koncesionaru.

Podaci o uslugama financiranja

U poglavlju o financiranju naći ćete usluge i cijene, koje su općenito definirane uvjetima, a koje ovise o prihvaćanju dosjea od strane financijskih institucija. Podaci nisu vezani ugovorom. Registracija Vaših podataka na ovim web stranicama ne predstavlja ugovornu obvezu i ne odgovara kreditnoj ponudi.

Samo potpisivanje prijašnjih financijskih ponuda i stavljanje svih dokumenata koja podupiru Vaše izjave, omogućit će osobi zaduženoj za financiranje donošenje konačne odluke koja se odnosi na Vaš zahtjev za financiranje. Zbog interaktivnog karaktera stranice, ponude koje ćete ovdje pronaći mogu se razlikovati, pa je stoga osoba zadužena za financiranje lišena svake odgovornosti. Ponude su važeće samo uz prihvaćanje dosjea.

Linkovi

Da biste ubacili link na stranicu www.nissan.hr morate imati prethodno pisano odobrenje od strane NISSAN -a. Da biste to učinili morate kontaktirati web mastera stranice NISSAN.

NISSAN čini sve što je u njegovoj moći kako bi osigurao da Vas sva preusmjeravanja s naših Internet stranica upute na Internet stranice čiji je sadržaj kvalitetan u smislu da ne potiče negativnosti. Međutim, kako Vas naš link može uputiti na bilo koju adresu na Internetu, a budući se web stranice i adrese na mreži brzo mijenjaju, NISSAN nema nadzor nad stranicama koje se uz njega pojavljuju i ni u kojem slučaju nije odgovoran za njihov sadržaj i/ili ažuriranje, niti za sadržaj koji se odnosi na te stranice.

Svi su dijelovi postojećih stranica, uključujući i njene linkove, namijenjeni samo Vama ali NISSAN ne može uvijek jamčiti za sadržaj svake adrese na koju vas usmjeri.

S tim u svezi NISSAN ne odgovara za zakonitost i točnost sadržaja i/ili informacija na web stranicama trećih osoba, pa čak niti u slučaju što je putem elektroničkog upućivanja otvorio pristup trećim podacima:

·       ako nema saznanja niti je mogao znati o nedopuštenom djelovanju trećih osoba ili sadržaju podataka u tim informacijama,

·       ako je odmah čim je saznao da se radi o nedopuštenom djelovanju ili podatku poduzeo sve razumne radnje radi uklanjanja ili onemogućavanja pristupa takvim podacima.

Slike na internetskoj stranici www.nissan.hr simbolične su i služe isključivo u informativne svrhe. Svi podaci i informacije navedeni na internetskoj stranici i u dokumentima privremeni su i podložni promjeni. Zadržavamo pravo na pogreške u tekstu. Zbog posljedica globalne nestašice poluvodiča neki elementi opreme prikazani na internet stranici i u brošuri trenutno nisu dostupni. U trenutačnim uvjetima teško je predvidjeti dobavljivost konkretnih elemenata opreme, koje zbog globalne nestašice poluvodiča u konkretnom slučaju možda neće biti moguće nabaviti. Za najnovije informacije obratite se najbližem ovlaštenom koncesionaru.