DOMET I PUNJENJE: Električne mogućnosti

Nissan ARIYA neprestanim razvojem razbija ustaljene norme. Više je od običnog električnog automobila. To je nov način vožnje.

Konfigurirajte vozilo koje će vam oduzeti dah

BATERIJE I MOTORI

Nissan ARIYA odozgo u zavojima u slikovitom okruženju

Za početak oblikujte Ariyu po svojoj mjeri

Dostupne su različite kombinacije baterija, motora i pogona, zbog čega se ARIYA prilagođava svakom vozaču. Pronađite pravu inačicu za sebe.

ARIYA 63 kWh: Čudesna snaga

ARIYA 87 kWh: Snaga putovanja

ARIYA e-4ORCE 87 kWh: Besprijekorna snaga

Dinamičnost koja ispunjuje visoka očekivanja. Prijeđite 536 km sa samo jednim punjenjem.

DOMET I PUNJENJE

Punjenje vozila kod kuće

Zaboravite na posjete benzinskoj postaji – na raspolaganju vam je posebna zidna punionica od 240 V koja će vam olakšati život! Ariyju možete povezati na običnu kućnu utičnicu za standardno punjenje, gdje god se nalazili, ili pak na kućnu punionicu izmjeničnom strujom snage 7,4 kW ili 22 kW [4] koju ugrađuju ovlašteni tehničari i koja vam omogućuje da svoje vozilo preko noći napunite do 100 % kapaciteta.

Napunite bateriju u tren oka

Na više od 8000 lokacija u Europi dostupan je brzi punjač CCS2 od 480 V koji omogućuje punjenje istosmjernom strujom snage 130 kW. Zahvaljujući njemu, bateriju svojeg vozila možete napuniti do 80 % kapaciteta za otprilike 35 minuta.

 

ARIYA 63 kWh

Od 20 % do 80 % za otprilike 35 minuta

 

ARIYA 87 kWh

Od 20 % do 80 % za 40 minuta

 

Imajte na umu da brzina i vrijeme punjenja ovise o brojnim čimbenicima kao što je temperatura baterije. Više informacija dostupno je u nastavku [5]

Nissan ARIYA – prikaz informacija o punjenju na zaslonu pametnog telefona

Punite pametno

Uz pomoć pametnog telefona programirajte punjenje vozila kod kuće u vrijeme nižih cijena električne energije.

Svaki Nissan ARIYA donosi prednosti – vožnja bez emisija samo je jedna od njih.

PREDNOSTI ELEKTRIČNIH VOZILA

Nissan ARIYA punjenje kod kuće

Niži troškovi održavanja

Budući da električna vozila imaju manje pokretnih dijelova od vozila s termičkim motorom, ne morate redovito mijenjati skupocjene potrošne dijelove.

Dodatne uštede

Pojedini gradovi, države i pokrajine nude prednosti i poticaje za kupce električnih vozila – od državnih poticaja za sufinanciranje kupnje električnih vozila do besplatnih punionica.

Često postavljana pitanja

KOJI JE DOSEG NISSANA ARIYA?

JESU LI TROŠKOVI PUNJENJA ARIYE STRUJOM NIŽI OD TROŠKOVA GORIVA?

SAZNAJTE VIŠE
Istražite sustave za pomoć u vožnji i sigurnost
Next photo
Nissan

Prikazane slike i opisi služe samo za upućivanje. U nekim slučajevima ne predstavljaju vozilo namijenjeno hrvatskom tržištu te ne prikazuju određeni model, paket opreme ili posebnu ponudu. Značajke možda neće biti dostupne ili će biti dostupne samo opcijski.

Navedene vrijednosti odnose se na baterije kapaciteta 63 kWh i 87 kWh. Brzina i vrijeme punjenja ovise o uvjetima punjenja, uključujući vrstu i stanje punjača, temperaturu baterije te ambijentalnu temperaturu na mjestu punjenja. U hladnim će krajevima možda biti potrebno zagrijati ugrađenu bateriju kako bi se optimizirala brzina punjenja. Navedeno vrijeme brzog punjenja odnosi se na upotrebu brzog punjača CCS 2 (istosmjerna struja snage 130 kW). Nissan ARIYA opremljen je sigurnosnim sustavima koji štite bateriju tijekom učestalih brzih punjenja u kratkom vremenskom razdoblju. Vrijeme potrebno za uzastopno brzo punjenje može biti dulje ako se zbog temperature baterije aktiviraju sigurnosni sustavi.

[1] Prikazane su vrijednosti pokazne i služe samo za usporedbu. Doseg od 536 km odnosi se na model ARIYA 87 kWh Advance te se temelji na rezultatima mješovitog ciklusa vožnje. Dobivene vrijednosti u cijelosti su homologirane u skladu sa standardima Svjetski usklađenog ispitnog postupka za laka vozila (WLTP). Stvarne vrijednosti vožnje ovise o čimbenicima kao što su početna napunjenost baterije, dodatna oprema ugrađena nakon registracije vozila, vremenski uvjeti, stil vožnje i opterećenost vozila.

[2] Navedeno vrijeme punjenja odnosi se na upotrebu brzog punjača CCS te je podložno čimbenicima kao što su uvjeti punjenja, stanje baterije, ambijentalna temperatura na mjestu punjenja i aktivacija sigurnosnih sustava baterije. Za više informacija posjetite www.nissan.hr.

[3] Naknada za zagađenje na području Londona: da bi ostvarili popust, vlasnici električnih vozila moraju otvoriti korisnički račun u agenciji TFL i omogućiti opciju automatskog plaćanja (10 funti godišnje po vozilu). Preporučujemo da zatražite neovisno porezno savjetovanje.

[4] Da bi punjenje izmjeničnom strujom snage 22 kW bilo moguće, vozilo mora biti opremljeno ugrađenim punjačem izmjeničnom strujom snage 22 kW. Taj je punjač dostupan uz nadoplatu u inačicama s baterijom kapaciteta 87 kWh i 63 kWh.